1. Uporaba splošnih pogojev

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine Bodimoški.si, ki je dostopna na povezavi https://pravimoski.si  (v nadaljevanju: »spletna stran«) in jo upravlja družba Netbiznis s.r.o, Štiavnička 561, 97681 Podbrezová, Slovaška. (v nadaljevanju: »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine bodimoski.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključuje tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 1. Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

Sedež:

Netbiznis s.r.o.
Štiavnička 561
97681 Podbrezová
Slovaška

Registrirano pri okrožnem sodišču v Banski Bistrici, oddelek: Sro, vložka št: 22725/S

ID za DDV: SK2023573695

Davčna številka: 46799061

Kontaktni podatki:

E-mail: info@pravimoski.si

Spletna stran: www.pravimoski.si

 1. Cene

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določenih veljavnosti. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec zaključi nakup (s klikom na gumb Zaključi nakup). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

 1. Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini Pravimoski.si se ni treba prijavljati. Če želite opraviti nakup, morate za naročilo ob oddaji naročila izpolniti točne podatke.

Ponudnik lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda v primeru, če je to mogoče.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpremimo. Blago običajno odpremimo še isti dan, če je naročilo ustvarjeno do 12. ure in je blago na zalogi (rok dostave za 4-6 delovnih dni). V primeru, da blaga ni na zalogi in ga je treba naročiti pri dobavitelju, se rok dostave podaljša
. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

 1. Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine Pravimoski.si lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno ter poslano s spletne trgovine pravimoski.si.

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte na info@pravimoski.si. 

 1. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov info@pavimoski.si sporoči, da odstopa od pogodbe, brez navedbe razloga za svojo odločitev. 

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Netbiznis s.r.o., Štiavnička 561, 97681 Podbrezová, Slovaška.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in na list papirja napiše osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo kupnine bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Na list papirja nam napišite številko vašega bančnega računa v obliki IBAN, kamor naj vam vrnemo denar.

 1. Stvarna napaka

V primeru stvarne napake na blagu lahko potrošniki svoje pravice uveljavljajo v skladu z določbami ZVPot, ki veljajo za stvarne napake.

 1. Plačila

Način plačila uporabnik izbere v postopku naročila.

Uporabnik lahko naročeno blago v spletni trgovini Pravimoski.si plača na naslednje načine:

- preko spletnega plačila: med postopkom naročila boste pri izbiri tega načina plačila preusmerjeni na plačilo, kjer boste lahko znesek poravnali s plačilnimi karticami.

- po povzetju: z gotovino neposredno kurirju ob prejemu pošiljke.

 1. Stroški poštnine

Strošek poštnine znaša 3,50 EUR. Kupec je dolžan poravnati stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen v primerih:
- V poteku akcije, ki izrecno poudarja brezplačno poštnino
- Če je pri artiklu drugače navedeno (poštnina vključena v ceno)
- Brezplačna dostava (nad 89 €)

 1. Rok dostave

Če je artikel na zalogi, kupec blago prejme v roku 4-6 delovnih dni. Če izdelka ni na zalogi, kupec blago prejme se rok dostave podaljša.

Blago odpremljamo s posredovanjem kurirske službe Express one. V trenutku, ko prodajalec naroči prevoz za paket, kupca dostavna služba po SMS sporočilu obvesti o pošiljki. V SMS sporočilu/e-pošti je navedena prevozna številka paketa, ki omogoča sledenje pošiljke ter cena odkupnine.

Za vsa vprašanja glede v vezi z vašim naročilom ali dostavo nam lahko pošljete e-pošto na info@pravimoski.si

 1. Vračilo kupnine

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop od pogodbe, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino na posredovan TRR najkasneje v 14 dneh po prejemu artiklov. Gotovinskih vračil ne izvajamo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupnino vračamo z enakim načinom plačila, kot smo ga prejeli. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za potrošnike – fizične osebe.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega strani www.pravimoski.si v celoti ostali shranjeni, varovani in obdelovani s strani ponudnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na e-novice, uporabnik dovoljuje podjetju Netbiznis s.r.o., Štiavnička 561, 97681 Podbrezová, Slovaška, obdelavo in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Netbiznis s.r.o., Štiavnička 561, 97681 Podbrezová, Slovaška, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletne trgovine www.bodimoski.si in podjetja Netbiznis s.r.o., Štiavnička 561, 97681 Podbrezová, Slovaška. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

 1. Varnost

Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 1. Izjava o avtorstvu

Vsebina spletne trgovine www.pravimoski.si, vključno s podatki, opisi izdelkov, grafično podobo, tehnologijo, slikami izdelkov ter ostalimi nenaštetimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja Netbiznis s.r.o., Štiavnička 561, 97681 Podbrezová, Slovaška, ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Netbiznis s.r.o.. Kršitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani.

 1. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, akcije promocije in druge tržne tehnike bodo ustrezno označene. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe. Jasno bo predstavljena možnost in način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 1. E-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

 1. Politika uporabe piškotkov (Cookies)

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

 1. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka.  Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

 1. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Bodimoski.si, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Bodimoski.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na tej povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 1. Pojasnilo

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 21.03.2017.
Splošne pogoje ter vse ostale informacije lahko podjetje Netbiznis s.r.o. spremeni brez predhodnega obvestila.

V primeru dodatnih informacij ali vprašanj v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na info@pravimoski.si